Novosti i događanja
———

Naslovna   ›   Provjera prihvatljivosti repozitorijskog sustava

Provjera prihvatljivosti nacionalnog repozitorijskog sustava
——

24. siječnja 2018.

HOPAL je sudjelovao u uspješnoj zajedničkoj provjeri prihvatljivosti repozitorijskog sustava za provjeru autentičnosti lijekova od strane korisnika (UAT)

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je prema prethodnom dogovoru ovaj tjedan u Sloveniji održana provjera prihvatljivosti nacionalnog repozitorijskog sustava tvrtke Solidsoft Reply od strane korisnika (UAT) pod vodstvom slovenske Nacionalne organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (NMVO) (ZAPAZ), te da je sustav prošao dotičnu provjeru. Bio je to ključni miljokaz u razvoju nacionalnih sustava za provjeru autentičnosti lijekova.

Potpuna provjera sustava s-kraja-na-kraj provedena je pomoću podataka s pakiranja koje su J&J i Krka unijeli u središnji repozitorij (EU Hub) i pomoću dvodimenzionalnih Data Matrix barkodova skeniranih u IT sustavima slovenskih ljekarni i veledrogerija. Provjera je provedena u središnjem repozitoriju (EU Hub) i kvalitetnim okruženjima nacionalnog repozitorijskog sustava koje je osigurala tvrtka Solidsoft Reply, a koji su istovjetni predmetnim okruženjima u kojima se odvija sama proizvodnja.

Na provjeri su bili nazočni predstavnici iz svih uključenih Nacionalnih organizacija za provjeru autentičnosti lijekova (NMVO-a), Europske organizacije za provjeru autentičnost lijekova (EMVO-a) i slovenskih dionika.

Zahvaljujemo zajednici Nacionalnih organizacija za provjeru autentičnosti lijekova koje su sudjelovale u ovoj provjeri za savršenu suradnju i tvrtci Solidsoft Reply za profesionalan pristup! U ovu provjeru bile su uključene Nacionalne organizacije za provjeru autentičnosti lijekova u sastavu Hrvatske, Danske, Švedske, Irske, Litve, Češke Republike, Bugarske, Slovenije i Islanda.