Dionici
———

Naslovna   ›   Dionici   ›   Veledrogerije

Veledrogerije
——

Veledrogerije, u određenim okolnostima, moraju provjeriti lijekove koji prolaze kroz njihova skladišta, kako je definirano Delegiranom uredbom. I one će možda morati deaktivirati lijekove izdane određenim kupcima, kao što su liječnici, starački domovi i zatvori koji izdaju lijekove. Veledrogerije u Hrvatskoj moraju prilagoditi svoje programske sustave za potrebe spajanja s HOPAL-ovim repozitorijem.

HOPAL provodi proces registracije IT sustava veledrogerija koje se spajaju s HOPAL-ovim repozitorijem, ali one nemaju obvezu plaćanja naknade HOPAL-u.

Detaljne informacije u svezi obveza veledrogerija sukladno EU Direktivi 2011/62/EU molimo potražite na stranicama EMVO-a.

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više