Informacije
———

Naslovna   ›   Informacije

Informacije
——

Ulazak krivotvorenih lijekova u europski legalni lanac opskrbe lijekovima velika je i stalna prijetnja za zdravlje i sigurnost pacijenta, zbog čega je uspostavljena sveobuhvatna zaštitna strategija na europskoj razini. Stvorena je zajednička inicijativa dionika farmaceutskog sektora Europske Unije kako bi se uspostavio pan-europski Sustav provjere autentičnosti lijekova za zaštitu legalnog lanca opskrbe od ulaska krivotvorenih lijekova.

Sustav, koji je uspostavljen 09. veljače 2019. godine, detaljno je tehnički osmišljen te reguliran zakonodavstvom na razini Europske Unije.

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više