Novosti i događanja
———

Naslovna   ›   Poziv na sudjelovanje – Business Forum

Poziv na sudjelovanje – Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb
——

30. listopada 2018.
Poštovani,

u ime Veleposlanstva Slovačke Republike Vas želimo pozvati na aktivno sudjelovanje na biznis forumu VISEGRAD GROUP COUNTRIES + CROATIA AND SLOVENIA MEDICINES VERIFICATION BUSINESS FORUM koji će biti održan 15.11.2018. s početkom u 8:30 sati u prostorijama HUP-a, Radnička cesta 52/1, Zagreb sa ciljem produbljivanja gospodarske suradnje država V4 (Slovačka, Češka, Mađarka, Poljska) s Hrvatskom i Slovenijom (ulaz je bezplatan uz registraciju). Svrha ovog jedinstvenog poslovnog događaja je stvaranje prostora za tvrtke iz farmaceutske industrije (proizvođače, distributere, investitore) kako bi učvrtili i proširili svoje poslovne i investicijske aktivnosti u farmaceutskom i zdravstvenom sektoru.

Organizatori foruma su Veleposlanstvo Slovačke u Zagrebu u suradnji s Slovak Investment and Trade Development Agency, Ministry of Health of the Republic of Croatia, Croatian Employers Association, Croatian Medicines Verification Organisation (HOPAL), Slovak Medicines Verification Organisation (SOOL), Czech Medicines Verification Organization (NOOL), Hungarian Medicines Verification Organization (HUMVO), Polish Medicines Verification Organization (KOWAL), Medicines Verification Institute Slovenia (ZAPAZ)  i veleposlanstva država V4 + Slovenije u Hrvatskoj.

Glavne teme događaja bit će informacije o statusu i spremnosti svih subjekata u sustavu vezano za sprečavanje ulaska krivotvorenih lijekova u legalni opskrbni lanac odnosno aktualna problematika kompleksnog uvođenja novog sustava provjere autentičnosti lijekova u EU (od 9. veljače 2019.) na osnovi usvojene Direktive o krivotvorenim lijekovima  2011/62/EU i Delegirane uredbe 2016/161  Europskim vijećem i parlamentom, kao i aktualni trendovi i poslovne mogućnosti u farmaceutskoj industriji.  Od veljače 2019. u promet će se moći pustiti samo pakiranje lijeka koje sadrži Direktivom propisana paneuropska sigurnosna obilježja u vidu zaštite od otvaranja i jedinstvenog serijalizacijskog broja.

Prvi dio događanja bit će upriličen u obliku panel rasprave na temu implementacije sustava provjere autentičnosti lijekova u RH, dok će drugi dio biti rezerviran za B2B sustrete slovačkih, čeških, mađarkih, poljskih, slovenskih i hrvatskih tvrtki.

Glavni gost događaja bit će Andreas M. WALTER, General Manager of The European Medicines Verification Organisation (EMVO). Na događaju će također sudjelovati i zastupnici nacionalnih organizacija za provjeru autentičnosti lijekova iz država V4 + Hrvatska te proizvođači i distributeri lijekova.  Forum će biti održan pod pokroviteljsvom Ministarstva zdravlja RH te uz sudjelovanje državnog tajnika Tomislava Dulibića.

Svoj dolazak prijavite putem registracijskog obrasca na:
http://visegradcroatiamedical.sario.sk/

Program događanja dostupan je na:
http://visegradcroatiamedical.sario.sk/page/programme

Hvala puno na Vašoj spremnosti i suradnji.

S poštovanjem,

Ing. Ján Štark
gospodarski savjetnik