Novosti i događanja
———

Naslovna   ›   Novosti   ›   Dopis dionicima

Dopis dionicima o implementaciji sigurnosnih oznaka prema direktivi o krivotvorenim lijekovima 2011/62/EU
——

30. listopada 2018.

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD). Sveobuhvatna verifikacija je sustav provjere autentičnosti lijekova koji uključuje obveznu upotrebu sigurnosnih oznaka te repozitorij koji pohranjuje podatke o svakom pakiranju zasebno.

Nova pravila će stupiti na snagu u Europskoj uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA) dana 9. veljače 2019. godine. Od tog datuma nadalje, lijekovi koji se izdaju na recept, a koji su stavljeni na EU tržište, imat će jedinstveni identifikator (UI) i zaštitu od otvaranja (ATD), sukladno Direktivi o krivotvorenim lijekovima i Delegiranoj uredbi Komisije (EU) 2016/1614. Repozitorijski sustav, kojeg dionici uspostavljaju u ovom trenutku, sastoji se od europskog središta (EU-Hub) i nacionalnih baza podataka te će morati postati operativan do 9. veljače 2019. godine.

Pročitajte dopis u cijelosti u priloženom PDF dokumentu.

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebna određena informacija, rado ćemo komunicirati s vama putem ili putem sljedeće kontakt forme. Kako bismo vam uspješno odgovorili na poruku, ispunite sva polja kontakt forme i upišite rezultat zbroja u 'captcha' polje radi zaštite od neželjenih poruka:

10 + 8 =

© 2018 HOPAL

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova
Radnička 80, 10000 Zagreb, Croatia
T +385 (0)1 5625 759
F +385 (0)1 5625 760
E