Sustav provjere autentičnosti lijekova
———

Naslovna   ›   Sustav provjere autentičnosti lijekova   ›   Upozorenja

Upozorenja
——

Sukladno odredbama Delegirane uredbe Komisije (EU) 2016/161 pakiranje lijeka u trenutku izdavanja mora biti provjereno (zaštita od otvaranja), skenirano i verificirano u nacionalnom (ili EU) repozitoriju. Ako je jedinstveni identifikator na pakiranju usklađen s podacima u repozitoriju, lijek se odjavljuje i izdaje pacijentu. U suprotnom, ako se javi upozorenje u vezi određenog pakiranja, sustav će to prepoznati kao iznimku i pakiranje neće biti izdano. Istragom će se utvrditi je li pakiranje krivotvoreno.

Više informacija o upravljanju upozorenjima možete pronaći u dokumentu Smjernice za EMVO i NMVO dionike.

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebna određena informacija, rado ćemo komunicirati s vama putem ili putem sljedeće kontakt forme. Kako bismo vam uspješno odgovorili na poruku, ispunite sva polja kontakt forme i upišite rezultat zbroja u 'captcha' polje radi zaštite od neželjenih poruka:

10 + 2 =

© 2018 HOPAL

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova
Radnička 80, 10000 Zagreb, Croatia
T +385 (0)1 5625 759
F +385 (0)1 5625 760
E