Sustav provjere autentičnosti lijekova
———

Naslovna   ›   Sustav provjere autentičnosti lijekova   ›   NMVO/NMVS

Nacionalni sustav za provjeru autentičnosti lijekova
——

Sustav provjere autentičnosti sastoji se od dvije baze podataka, Europskog sustava za provjeru autentičnosti lijekova (EMVS), koji je europska baza podataka i Nacionalnog sustava za provjeru autentičnosti lijekova (NMVS), nacionalnog sustava u kojem se provjerava autentičnost lijekova.

U svakoj se zemlji osnivaju nacionalne organizacije koje upravljaju vlastitom nacionalnom bazom podataka. U Hrvatskoj je to HOPAL (Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova), koji je odgovoran za izgradnju i upravljanje Hrvatskim sustavom provjere autentičnosti lijekova. Osnovna svrha nacionalne baze podataka jest da služi kao platforma za provjeru autentičnosti koju će ljekarne ili druge dionici – primjerice veletrgovci ili bolničke ljekarne – koristiti za provjeru autentičnosti lijekova.

Više informacija o ulogama i procesima povezivanja NMVS-a/NMVO-a možete pronaći na stranicama EMVO-a.

Više informacija o HOPAL-u možete dobiti na stranici „Čime se bavimo“ ili putem e-maila .

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebna određena informacija, rado ćemo komunicirati s vama putem ili putem sljedeće kontakt forme. Kako bismo vam uspješno odgovorili na poruku, ispunite sva polja kontakt forme i upišite rezultat zbroja u 'captcha' polje radi zaštite od neželjenih poruka:

10 + 13 =

© 2018 HOPAL

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova
Radnička 80, 10000 Zagreb, Croatia
T +385 (0)1 5625 759
F +385 (0)1 5625 760
E