Novosti i događanja
———

Naslovna   ›   Novosti   ›   Smjernice za dionike EMVO-a i NMVO-a

Smjernice za dionike Europske organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (EMVO-a) i Nacionalne organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (NMVO-a): preporuke za proces upravljanja alarmima i njihovo sprječavanje
——

21. veljače 2019.

Preporuke u nastavku odražavaju najbolje dosege i mišljenja stručnih predstavnika dionika na temelju raspoloživih informacija, na dan 29. siječnja 2019.

Dokument su izradili stručni predstavnici glavnih udruženja dionika članova Europske organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (EMVO-a) (inovativni proizvođači lijekova, proizvođači generičkih lijekova, paralelni distributeri, veledrogerije, javne i bolničke ljekarne) kao i tehnički stručnjaci iz Europske organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (EMVO-a) i Nacionalnih organizacija za provjeru autentičnosti lijekova (NMVO-a). Dionici i tehnički stručnjaci još uvijek raspravljaju o nacrtu preporuka koje slijede u tekstu i uređuju ih.
Budući da danas sustav za provjeru autentičnosti lijekova nije u sistematičnoj uporabi u svih sudionika lanca opskrbe, ove su preporuke izrađene s teoretskog i normativnog stajališta o načinima upravljanja alarmima i njihova sprječavanja. Međutim, u ovom su času dionici svjesni da je zbog situacija u stvarnom životu možda potreban pragmatičan pristup upravljanju alarmima kako bi se izbjegli poremećaji u logistici.

Trudeći se da na najbolji mogući način budu usklađeni sa zahtjevima, svi dionici lanca opskrbe nastoje bolesnicima osigurati pristup sigurnim lijekovima u Europi. Oni time ponovno izražavaju svoju spremnost na zajedničku blisku suradnju s nacionalnim tijelima kako bi dobili smjernice i uvide o tome kako prevladati početne „boljke“ pri uporabi novog sustava na temelju konkretnih pojedinačnih slučajeva. Najveća im je želja osigurati dostupnost lijekova bolesnicima radeći zajednički na sprječavanju ulaska krivotvorenih lijekova u lanac opskrbe..

Pročitajte smjernice u cijelosti u priloženom PDF dokumentu.

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebna određena informacija, rado ćemo komunicirati s vama putem ili putem sljedeće kontakt forme. Kako bismo vam uspješno odgovorili na poruku, ispunite sva polja kontakt forme i upišite rezultat zbroja u 'captcha' polje radi zaštite od neželjenih poruka:

7 + 2 =

© 2018 HOPAL

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova
Radnička 80, 10000 Zagreb, Croatia
T +385 (0)1 5625 759
F +385 (0)1 5625 760
E