Novosti i događanja
———

Naslovna   ›   Novosti   ›   Provjera prihvatljivosti repozitorijskog sustava

Provjera prihvatljivosti nacionalnog repozitorijskog sustava
——

24. siječnja 2018.

HOPAL je sudjelovao u uspješnoj zajedničkoj provjeri prihvatljivosti repozitorijskog sustava za provjeru autentičnosti lijekova od strane korisnika (UAT)

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je prema prethodnom dogovoru ovaj tjedan u Sloveniji održana provjera prihvatljivosti nacionalnog repozitorijskog sustava tvrtke Solidsoft Reply od strane korisnika (UAT) pod vodstvom slovenske Nacionalne organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (NMVO) (ZAPAZ), te da je sustav prošao dotičnu provjeru. Bio je to ključni miljokaz u razvoju nacionalnih sustava za provjeru autentičnosti lijekova.

Potpuna provjera sustava s-kraja-na-kraj provedena je pomoću podataka s pakiranja koje su J&J i Krka unijeli u središnji repozitorij (EU Hub) i pomoću dvodimenzionalnih Data Matrix barkodova skeniranih u IT sustavima slovenskih ljekarni i veledrogerija. Provjera je provedena u središnjem repozitoriju (EU Hub) i kvalitetnim okruženjima nacionalnog repozitorijskog sustava koje je osigurala tvrtka Solidsoft Reply, a koji su istovjetni predmetnim okruženjima u kojima se odvija sama proizvodnja.

Na provjeri su bili nazočni predstavnici iz svih uključenih Nacionalnih organizacija za provjeru autentičnosti lijekova (NMVO-a), Europske organizacije za provjeru autentičnost lijekova (EMVO-a) i slovenskih dionika.

Zahvaljujemo zajednici Nacionalnih organizacija za provjeru autentičnosti lijekova koje su sudjelovale u ovoj provjeri za savršenu suradnju i tvrtci Solidsoft Reply za profesionalan pristup! U ovu provjeru bile su uključene Nacionalne organizacije za provjeru autentičnosti lijekova u sastavu Hrvatske, Danske, Švedske, Irske, Litve, Češke Republike, Bugarske, Slovenije i Islanda.

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebna određena informacija, rado ćemo komunicirati s vama putem ili putem sljedeće kontakt forme. Kako bismo vam uspješno odgovorili na poruku, ispunite sva polja kontakt forme i upišite rezultat zbroja u 'captcha' polje radi zaštite od neželjenih poruka:

3 + 6 =

© 2018 HOPAL

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova
Radnička 80, 10000 Zagreb, Croatia
T +385 (0)1 5625 759
F +385 (0)1 5625 760
E