Novosti i događanja
———

Naslovna   ›   Novosti   ›   HSPAL povezan s EU-hub-om

Hrvatski sustav za provjeru autentičnosti lijekova povezan je s europskim središnjim repozitorijem
——

27. lipnja 2018.

Poštovani dionici provedbe Direktive o krivotvorenim lijekovima,

zadovoljstvo nam je objaviti da je Hrvatski sustav za provjeru autentičnosti lijekova spojen sa središnjim repozitorijem (European Hub) u produkcijskom okruženju koje se odvija uživo.

Ovu smo važnu prekretnicu postigli zahvaljujući predanosti i trudu HOPAL-ovog tima i svih dionika uključenih u provedbu Direktive o krivotvorenim lijekovima u Hrvatskoj.

Ovo postignuće ne bi bilo moguće ostvariti bez pomoći svih naših kolega iz ostalih Nacionalnih organizacija za provjeru autentičnosti lijekova (NMVO-a) u okviru korisničke grupe tvrtke Solidsoft Reply, koji su nam velikodušno ponudili svoju pomoć i pomogli da dostignemo ovaj važnu prekretnicu.

Posebno zahvaljujemo timu Slovenske organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (ZAPAZ-a), timu Europske organizacije za provjeru autentičnosti lijekova (EMVO-a), timu za podršku tvrtke Solidsoft Reply i članovima Upravnog odbora HOPAL-a. Zahvaljujući strogoj usklađenosti između različitih dionika zastupljenih u Upravi HOPAL-a poduzeli smo odgovarajuće mjere i donijeli odluke kojima je određena dinamika učinkovitog upravljanja projektom.

U predstojećim tjednima prijeći ćemo u sljedeću fazu projekta, koja će uključivati sudionike koji su već započeli ili su u procesu pokretanja aktivnosti vezanih za spajanje IT sustava sa središnjim repozitorijem (EU Hub) i krajnje korisnike koji su spremni spojiti se sa nacionalnim repozitorijskim sustavom, a koji će svi zajedno sudjelovati u produkcijskoj fazi.

Ljubazno bismo zamolili on-boardnig partnere (OBP-e) da započnu unostiti podatke o proizvodima i pakiranjima (za hrvatsko tržište) u središnji repozitorij (EU Hub) čim je prije moguće kako bi pridonijeli zajedničkom uspjehu projekta.

Vrlo rado ćemo odgovoriti na sve vaše upite koje nam pošaljete na adresu elektroničke pošte: .

S poštovanjem,
Morana Dostal
Izvršna direktorica

Poziv na sudjelovanje - Business Forum

Poziv na sudjelovanje - Business Forum: Visegrad Group countries + Croatia and Slovenia Medicines Verification Business Forum, 15.11.2018. Zagreb.

Pročitajte više

Dopis dionicima

Osnovna metoda borbe protiv krivotvorenja u EU i zaštite legalnog lanca opskrbe lijekovima jest sveobuhvatni sustav verifikacije uveden Direktivom o krivotvorenim lijekovima (FMD).

Pročitajte više

O HOPAL-u

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova neprofitna je organizacija koje predstavlja razne dionike, i nositelje odobrenja za stavljanje lijeka...
Pročitajte više

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebna određena informacija, rado ćemo komunicirati s vama putem ili putem sljedeće kontakt forme. Kako bismo vam uspješno odgovorili na poruku, ispunite sva polja kontakt forme i upišite rezultat zbroja u 'captcha' polje radi zaštite od neželjenih poruka:

14 + 14 =

© 2018 HOPAL

Hrvatska organizacija za provjeru autentičnosti lijekova
Radnička 80, 10000 Zagreb, Croatia
T +385 (0)1 5625 759
F +385 (0)1 5625 760
E